Futsal

2024.05.06. 07:00

Óriási siker, a bajnoki döntő kapujában a ScoreGoal Kecskemét

Hétfőn este a Veszprémet fogadja a ScoreGoal Kecskemét Futsal a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának az utolsó fordulójában. Kecskeméti győzelem esetén a hírös városiak bejutnak a bajnoki döntőbe, amelyre az egyesület fennállása óta még nem volt példa.

Vincze Miklós

A ScoreGoal Kecskemét a felsőházi rájátszás kilenc fordulója után a második helyen áll, két ponttal előzi meg a 3. Berettyóújfalut, így kecskeméti siker esetén biztossá válna, hogy a hírös városi klub lesz a címvédő Haladás ellenfele a bajnoki döntőben. A felsőházi rájátszásban hét ponttal sereghajtó Veszprémmel idén már háromszor csaptak össze a kecskeméti futsalosok. Az alapszakaszban mindkétszer a Veszprém bizonyult jobbnak, ám a felsőházban a kék oroszlánok győzni tudtak 4-3 arányban Veszprémben.

futsal, scoregoal, férfi futsal
Illusztráció
Fotó: shutterstock.com 

– Aki követi a futsalt Kecskeméten, az tisztában van vele, hogy milyen fontos találkozó lesz a hétfő esti – nyilatkozta a sorsdöntő összecsapás előtt Marko Gavrilovic, a ScoreGoal sportigazgatója. – Kijelenthető, hogy történelmi jelentőségű a klub életében. Ugyanolyan elszántsággal készülünk, mint minden egyes eddigi meccsünkre, hiszen csak ez az út vezethet minket a bajnoki döntőbe. A Veszprém lesz az ellenfelünk, akik rendkívül jól szervezettek, szakmailag kiválóan fel vannak készítve, a Magyar Kupa final fourban is érintettek. Biztos vagyok benne, hogy nem fognak feltartott kézzel érkezni Kecskemétre. Egy nagyon kemény ütközetre számítok, így maximális energiával és fegyelemmel kell csatába indulnunk. Meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és hogy megérdemeljük a döntőben való szereplést. Minden szurkolónkra szükség lesz, hogy ott álljanak mellettünk, és kivívjuk a győzelmet, és ezzel történelmet írjunk, dicsőséget szerezzünk Kecskemétnek.

A mérkőzés 18 óra 30 perckor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

A záróforduló másik két mérkőzése:

Haladás VSE-dEAC, MVFC Berettyóújfalu-Á. Stúdió Futsal Nyíregyháza

SG Kecskemét Futsal – 1. FC Veszprém

A futsal NB I. felsőházi rájátszás állása

1. HALADÁS VSE 9 6 2 1 40–17 27

2. KECSKEMÉT 9 6 2 1 25–22 23

3. BERETTYÓÚJFALU 9 5 1 3 33–20 21

4. NYÍREGYHÁZA 9 3 2 4 18–22 13

5. DEAC 9 2 1 6 20–34 8

6. VESZPRÉM 9 1 0 8 15–36 7

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában