Megemlékezés

2024.05.06. 18:12

Szent Flórián-napi szentmisét tartottak a tűzoltókért Kalocsán – galériával

A Szent István király templomot az országban az elsők között alakult, így immár 150 éve működő hivatásos tűzoltóság mai tagjai töltötték meg. A díszegyenruhába öltözött tűzoltók Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére és a kötelességteljesítés közben elhunyt társaikra ünnepi szentmise keretében emlékeztek vasárnap.

Zsiga Ferenc

A tűzoltókat és a híveket dr. Mészáros István prépost-kanonok köszöntötte, aki a húsvétot követő hatodik vasárnapon. Az anyák napján celebrált szentmisén a tűzoltók mellett az édesanyákat is üdvözölte.

Kalocsa, szentmise, tűzoltók
A díszegyenruhába öltözött tűzoltók Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére és a kötelességteljesítés közben elhunyt társaikra ünnepi szentmise keretében emlékeztek vasárnap.
Fotó: Zsiga Ferenc

– Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm a Kalocsa Hivatásos Tűzoltóság megjelent tagjait. Mindenekelőtt Betlen Zsolt tűzoltó alezredes, parancsnokot, helyettesét, Vén Dániel tűzoltó századost és Istella Zsolt tűzoltó alezredest. Szombaton ünnepeltük Szent Flóriánt, akit a tűzoltók védőszentjüknek is tisztelnek. Az ő pártfogását és Isten gondviselő oltalmát kérjük városunk tűzoltóira. Hálatelt szívvel fordulunk a katasztrófavédelem területén tevékenykedőkhöz, a hivatásukat önfeláldozóan gyakorlókhoz, de imádsággal gondolunk azokra a kollégáikra is, akik már eltávoztak ebből a világból és a béke álmát alusszák. Embertársaik iránti fáradozásukat jutalmazza meg Isten az örök élettel – mondta egyebek mellett István atya.

Az ünneplők a szentmise végén a közeli Szent Flórián-szoborhoz vonultak, ahol koszorúkat helyeztek el, majd a prépost-kanonok megáldotta az alkalomból talpig ünneplőbe öltözött tűzoltókat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában