Program

2024.05.03. 18:16

Szombaton újra kakasfőző fesztivál Ballószögön

Ballószög pezsgő kulturális életének egyik kiemelkedő programja a kakasfőző fesztivál, melyet május 4-én, szombaton nyolcadik alkalommal hívnak életre.

Sebestyén Hajnalka

Hatvan csapat főzi majd a finomságokat, miközben a színpadon egymást érik a szórakoztató programok. Kora este fellép Palcsó Tamás, majd a Bitter Monday és a Pedrofon. 

VII. Ballószögi Kakasfőző Majális 
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A sportcentrumnál már reggel megkezdődnek a főzések, de a rendezvény ünnepélyes megnyitóját 9 órakor tartják meg. Nem is akármilyen kísérő programmal, hiszen egy szép nagy májusfát is állítanak, melyet később, a délután folyamán a Ballószögi Kincsecskék kitáncolnak.

A megnyitó után 9.30-tól aerobik-bemutató látható a helyi Kossuth Lajos Általános Iskola és a Minden, ami torna Krisztivel prezentálásában. 10 órakor kezdődik a U13 Focimeccs, Ballószög-Lakitelek lép pályára. 10.30-kor hirdetik ki az Üdvözlet Ballószögről című alkotópályázat eredményét. 11 órakor Három kívánság címmel vásári meseszínház várja a kicsiket, a Bab Társulat előadásában. 

A kakasfőző fesztivál kiemelt programja a főzés, a pörkölteket 12 óráig kell leadni a zsűrinek, az eredményt 15 órakor ismertetik. 12.15-kor hirdetik ki a III. Ballószögi Borverseny eredményét, melyet a napokban tartottak meg.

Nagy attrakciónak ígérkezik 13 órától a Csalafinta parasztolimpia, melyen számos csapat méretteti meg magát. 14.40-kor a Fallaway tánciskola lép színpadra. 15.45-kor Hagyományőrző Népdalkör, majd 16 órakora Ballószögi Kincsecskék műsora tekinthető meg. 17 órakor érkezik Palcsó Tamás, majd 18.30-kor a Bitter Monday, 20.30-kor a Pedrofon. 

A kakasfőző fesztiválra nemcsak a helyieket várják, minden évben népszerű a környéken élők körében is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában