Nebuló-napok programsorozat

2024.05.05. 17:03

Óvodai fejlesztés indul a sajátos nevelési igényű gyermekeknek Kalocsán

A Kalocsai Nebuló EGYMI hagyományos, egész héten át tartó Nebuló-napok programsorozata zárásaként a „Fogom a kezed” című gálaműsor keretében mutatták be a hétköznapokon végzett pedagógusi munka eredményét. A Kalocsai Színházban megtartott táncos-zenés irodalmi esten tanáraikkal szavaltak, színjátékot mutatta be, muzsikáltak a gyerekek.

Zsiga Ferenc

A Nebuló-napokon rendhagyó tanórákat, szavalóversenyt, tanulmányi vetélkedőket, pályaválasztási tájékoztatót tartottak, és hetedszer rendezték meg a Nebuló Kupa teremlabdarúgó versenyt. Erre a városból és Géderlakról hat csapat fogadta el a meghívást. A verseny célja az érzékenyítés, a közös játéklehetőség biztosítása, a gyermeklabdarúgás népszerűsítése, a sportkapcsolatok ápolása volt a gyermekek körében. Az idei Nebuló-napok színvonalát az is emelte, hogy az országos komplex tanulmányi verseny vármegyei fordulóját Kalocsán rendezték meg, kilenc csapat részvételével.

Nebuló-napok, fejlesztés, Kalocsa
Óvodai fejlesztés indul a sajátos nevelési igényű gyermekeknek Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

Ebben az évben a vezető téma Mátyás király uralkodása és a magyar reneszánsz volt. A versenyen a Kiskunfélegyházi EGYMI az első, a Kecskeméti EGYMI a második helyezett lett. Így az országos válogatón Kiskunfélegyháza és Kecskemét csapata képviselheti vármegyénket, a következő tanévben pedig a vármegyei fordulót a Kecskeméti EGYMI szervezi meg.

A esemény alkalom volt arra, hogy a gálaműsoron jelenlévő dr. Filvig Géza polgármester bejelentse: Kalocsán ősztől óvoda indul a sajátos nevelési igényű óvodáskorú gyerekeknek. Ebből adódóan az érintett családoknak már nem kell vidékre vinniük a sajátos nevelési igényű óvodáskorú gyermekeiket, ami eddig óriási terhet rótt a szülőkre.

Nebuló-napok, fejlesztés, Kalocsa
Nebuló gálaműsor
Fotó: Zsiga Ferenc

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában