Kecskemét

2024.05.07. 21:19

Kismamák sokasága kérdezett a Szülészeti fórumon – galériával

Az idei 10. Kecskeméti Születésünnep keretében megtartott Szülészeti fórumon kedden kora este a várandósok és kisgyermekesek tehették fel kérdésüket dr. Fekete Zoltánnak, a Bács-Kiskun vármegyei kórház szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetőjének, illetve a vele érkező rezidens orvosoknak, szülésznőknek, köztük az ország egyetlen férfi szülésznőjének.

Sebestyén Hajnalka

Szülészeti Fórumot – a Születésünnep rendezvénysorozatot is megszervező Hírös Családmentor Egyesület (HÍRCSE) – rendezte meg Kecskeméten, a régi SZTK nagytermében. A fórumon nagyon sok első, második, vagy éppen harmadik, negyedik babáját váró kismama, apuka és kisgyermekes család vett részt. Örömmel tették fel kérdéseiket, melyekre őszinte és nyílt válaszokat kaptak. 

Kismamák sokasága kérdezett a Szülészeti fórumon
Fotó: Bús Csaba

A résztvevőket Szabóné Kis Éva, a HÍRCSE elnöke köszöntötte, majd bemutatkoztak röviden a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókorház szülészet-nőgyógyászat osztály orvosai, rezidensei, szülésznői. A kérdésekre zömében a szülészet-nőgyógyászat tavaly kinevezett főorvosa, Dr. Fekete Zoltán válaszolt, de a szülésznőket érinti témákban ők maguk mondták el véleményüket, tapasztalataikat. Többek között a tavaly érkezett Katona Ernő is, aki az országban egyedülállóan férfiként dolgozik szülésznői poszton. A fiatal orvosok, rezidensek szintén szívesen válaszoltak a szülőszobán őket érintő kérdésekre. 

A mostani fórum célja az volt, hogy a kismamák megismerjék azokat a fiatal szülész-nőgyógyász orvosokat, illetve szülésznőket, akikkel a szülőszobán jó eséllyel találkozhatnak. Az orvos választás megszűnését nem pótolja, de enyhítheti ezen körülményt, ha van lehetőségünk személyesen látni, megismerni őket.

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában