Baon podcast

2024.05.07. 13:45

Mutatjuk az eheti kecskeméti programok listáját – podcast

Május második hetén is izgalmas és érdekes programok várják az érdeklődőket Kecskemét városában. A rendezvények között szerepel a Hungarikum Fesztivál, a Születésünnep és a planetáriumok világnapja is.

Orosz Fanni Flóra

Május 7. és 12. között szinte minden nap tartogat izgalmas programokat, amiért érdemes otthonról kimozdulni, hiszen az aktív pihenéssel is feltöltődhetünk a mindennapi fáradalmak után. 

Kecskemét, program
Archív-felvétel
Fotó: Bús Csaba

Cikkünkben összegyűjtöttük a legszínesebb kecskeméti eseményeket: 

Hétköznapi programok

  • 2023. májusában a tavalyi Születésünnep alkalmából volt az első szülészeti fórum, ahol bemutatkozott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati osztályának új főorvosa, dr. Fekete Zoltán. A résztvevők szerettek volna további lehetőséget a találkozásra és kommunikációra, így a szülészeti fórum folytatódik. Időpont: 2024. május 7. , kedd 16.30 - 18.00. Helyszín: SZTK előadóterme. Az esemény regisztrációhoz kötött.
  • Kedd délután 5 órakor kezdődik Turai Kamil Pilinszky-díjas költő, esztéta, művészetfilozófus új kötetének bemutatója a megyei könyvtárban. A szerzőt Sütő Éva grafikusművész fogja kérdezni az életösszegző műről. 
  • Szeretettel várnak mindenkit a XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválra május 10-től 12-ig Kecskemét főterére. A Helyi Termék Ünnepre kilátogató közönség különleges, minőségi, hazai kézműves termékeket vásárolhat megfizethető áron közvetlenül a kézművesektől, termelőktől, akik széles árukínálattal, ínyencségekkel, újdonságokkal várják vevőiket. 
  • Pénteken 16:30-tól a Kecskeméti Széchenyi István Közösségi Házba közös olvasásra és eszmecserére invitálnak mindenkit. A hétköznapi embereket és a művészeket is foglalkoztatja a téma, hogy milyen lesz a jövő. A foglalkozás középpontjában ezúttal egy női szerző Margaret Atwood: A szolgálólány meséje című lebilincselő és egyben hátborzongató műve kerül. 

Hétvégi programok

  • Szombaton 10 órától a csillagászat iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat is várják a Planetáriumban, hiszen minden évben megrendezik a planetáriumok világnapját. Május 11-én egész napos ingyenes programsorozattal várják az érdeklődőket, melyen többek között lesz lézershow, csillagmese gyerekeknek, de a fekete lyukakról és a galaxisokról is többet lehet majd megtudni. 
  • Vasárnap ismét megrendezik a Bohém Piac vásársorozatot, Lurkó vasárnap elnevezéssel, melyre szeretettel várják a gyermekeket és szüleiket, valamint mindenkit, aki szívesen veszi otthonában a kézműves, minőségi termékeket.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában