Összefoglaló

2024.05.07. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 7.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kedden ünnepélyes keretek között felavatták az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Szentkirály közötti 4,6 kilométeres szakaszát. A ceremóniát az M44-es újonnan kialakított Mosonyi pihenőjében tartották meg.

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Szentkirály közötti szakaszát
Fotó: Bús Csaba

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án, Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC), ennek emlékére a kormány határozata alapján 2000 óta ünnepeljük a magyar sport napját.

A sok éves átlagnál hamarabb és bővebben adja gyümölcsét a szabadföldi hazai szamóca.

Bejutott a bajnoki döntőbe a ScoreGoal Kecskemét.

Közel húsz éve ellenőrzik évente a halasi határvonalat a Kiskunhalasi Lovasbandérium tagjai határjárás keretében, melyre a redemptio évfordulójára emlékezve, minden évben a május 6-hoz legközelebbi szombaton kerül sor.

Rablásról érkezett bejelentés a rendőrségre hétfőn kora délután. Pénztárcát rabolt egy ukrán fiatal, de egy óra alatt elfogták a majsai rendőrök.

A Fidesz-KDNP listája vezet egy hónappal az európai parlamenti választás előtt – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. A második helyen Magyar Péter pártja, a harmadik a Dk-MSZP-Párbeszéd koalíciója, utánuk a Kétfarkú Kutya Párt. Eközben a Momentum és a Jobbik önállóan már nem jutna be az Európai Parlamentbe.

A közgyűlés döntése alapján P+R parkolót létesített a város Homokbánya városrészben, melynek különlegessége, hogy az autósok ingyen használhatják, és a parkolóautomatából kiadott jeggyel ingyenesen használhatják a város közösségiközlekedés-hálózatát. A parkoló készen lett, amit május 16-tól, azaz jövő hét csütörtöktől használhatnak az autósok.

A város szélén épült meg a Rush Trade Kft. modern csarnoka, a beruházás megvalósításához 340 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert kormányzati és európai uniós forrásból, a magyar vállalkozások támogatását célzó BREXIT kárenyhítő keretből. A használtruha-forgalmazással foglalkozó, tizennyolc évvel ezelőtt alapított halasi cég működésének legnagyobb mérföldkőhöz érkezett a beruházás megvalósításával.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában