Beruházás

2024.05.03. 19:50

Új korszak kezdődött a kecskeméti városüzemeltetés gépbeszerzésével – galériával

Bruttó 2,1 milliárd forintért szerzett be új eszközöket a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) a zöldfelület-gondozás, a köztisztasági feladatok és az útfenntartási munkák elvégzéséhez. A komplex gépcsere keretében 21 gép és négy adapter érkezett már a céghez és további 16 gép és öt kiegészítő érkezését várják. Az eszközök segítségével nagyobb területen, még jobb színvonalon láthatja el feladatait a KVÜ, melynek folyamatosan bővül tevékenységi köre.

Horváth Péter

A gépeket pénteken sajtótájékoztatón mutatták be. 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester arról beszélt, hogy átfogó szakmai koncepció alapján történt a beszerzés
Fotó: Bús Csaba

A pénteki sajtótájékoztatón Boros Gábor, a KVÜ ügyvezetője elmondta, hogy a jelenlegit már megelőzte egy beszerzés 2019 és 2022 között, 400 millió forintért, így az elmúlt években összesen 2,5 milliárd forint értékű eszközpark érkezett a városüzemeltetéshez. A régi gépek közül azokat megtartották, melyek gazdaságosan működtethetők. Az ügyvezető kiemelte, hogy nemcsak jobb színvonalon, nagyobb területen végezhetik ezentúl a munkát, hanem az elvégezhető feladatok köre is nőtt a beszerzéssel, ami fontos, hiszen nő a város, új terek és utak épülnek, melyek gondozását szintén a KVÜ végzi.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester arról beszélt, hogy átfogó szakmai koncepció alapján történt a beszerzés: a feladatellátási terület jelentős növekedése, valamint a megváltozott klimatikus viszonyok és az ökológiai szemléletű zöldfelület-kezelés érdekében a városnak egy hosszú távú eszközfejlesztési stratégiát kellett kidolgoznia. Ebben szem előtt tartották a hatékonyságot, a feladatok gyorsabb ellátásának a képességét, a kisebb környezeti emissziós- és zajterhelést, és a költséghatékonyságot.

A polgármester elmondta, hogy a KVÜ eszközfejlesztésének finanszírozását a Kecskeméti Alapkezelővel biztosítja a Városi Zöld Eszköz Kft., valamint a Városi Útfenntartási Eszközök Kft. közreműködésével. A KVÜ az új eszközöket ezektől a cégektől bérli. A fejlesztés alvállalkozói kapacitást is kivált, az új technikával stabilizált külterületi földutak karbantartását is képes végezni a városüzemeltetés.

A beszerzések egyebek mellett köztisztasági gépeket, konténerszállítót, traktort, grédert, úthengert, több fűnyíró traktort, billenőplatós teherautót tartalmaz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában