Neumann János Egyetem

2024.05.03. 17:50

Balogh Levente együttműködési megállapodást írt alá a kecskeméti egyetemmel – galériával

Együttműködési megállapodást írt alá a kecskeméti Neumann János Egyetem és a Szentkirályi Magyarország, az ünnepélyes ceremóniának pénteken a Campus adott helyet., az ünnepélyes ceremóniának pénteken a Campus adott helyet. A megállapodást dr. habil. Fülöp Tamás, az egyetem rektora, dr. Nagy Zoltán, az intézmény elnök-vezérigazgatója, valamint Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapítója, ügyvezetője írta alá.

Sebestyén Hajnalka

A megállapodás elsődleges célja a duális képzési lehetőségek bővítése, illetve erősítése a Neumann János Egyetem és a Szentkirályi Magyarország között.  

Balogh Levente és dr. habil. Fülöp Tamás rektor
Fotó: Bús Csaba

A pénteki ünnepségen dr. habil. Fülöp Tamás rektora felelevenítette a közös kapcsolat kezdetét. Elmondta: tavasz elején Balogh Levente a Neumann Klub kereteiben előadást tartott a hallgatóknak, mely nagyon inspiráló karrier tanácsadás is volt egyben. Ekkor merült fel, hogy nagyobb dimenzióban gondolkoznának, együttműködés formájában. Mindez a vártnál is hamarabb megvalósult, nagy örömükre. 

Az egyetem már több mint 70 partnerrel kötött együttműködési megállapodást, köztük több a duális képzéshez, vagy a kutatás-képzéshez kapcsolódik. 

A Szentkirályi Magyarországgal kötött messze kiemelkedik valamennyi közül, egyedülálló. A fő üzenete: egy olyan nemzetközileg is elismert, sikeres céggel lépnek kapcsolatba, mely elismeri a kiválóságokat, kiemelten kezeli a társadalmi felelősségvállalást, nyitott a felsőoktatás felé, helyi értéket teremt, nem utolsósorban jó példát mutat arra, hogyan lehet valaki sikeres.

Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója hangsúlyozta, azért is jó, ha magyar nagyvállalkozások vannak, mert ők helyben vállalják a társadalmi felelősséget, helyben támogatnak. Míg egy itt működő külföldi, saját hazájában teszi mindezt. Balogh Levente megjegyezte: nagy örömmel tart a fiataloknak előadásokat, megmutatva, hogy itt is lehet sikeres valaki. Ő maga is lépésről lépésre érte el a sikereket, melyről mindig szívesen mesél. Tavaly több mint tízezer diákkal találkozott, ebben az évben pedig már mintegy ötezerrel, nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában és Erdélyben is. Azt is mindig elmondja, hogy nem minden a pénz, ő maga értékteremtő üzletember.

Hozzátette: szerinte jó a magyar oktatás, egyedüli hiányossága a duális képzésben mutatkozik meg. Üzletembereknek kellene átadniuk gyakorlati tudásukat. A sikerhez kell a fiatalok elhivatottsága, karrier tudata és a szakma ismerete. S már 12 évesen tudja, hogy mit szeretne csinálni. Végül elárulta: több egyetemmel is tárgyalásban van, de a Neumann János Egyetemet választotta elsőként.

Az ünnepélyes aláírás előtt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is megosztotta gondolatait. Mint mondta: Kecskemét és régiójában prémium termékeket gyártanak, prémium vállalkozások vannak, köztük a Szentkirályi Magyarország, mely ráadásul nem külföldi, hanem magyar tulajdonú. Balogh Levente megmutatta, helyben is lehet nagyra nőni, magyar vállalkozásként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában